Garzon lakberendezés: Stúdiólakás kétféle színkompozícióban

Egy zsebkendőnyi stúdiólakás berendezési tervezése izgalmas feladat, hisz kevés hely áll rendelkezésre ugyanazon funkciók megoldására, amely kényelmesebb térben egyszerűbb lenne. Éppen ebben rejlik szépsége és értéke, mert a funkciók összekapcsolásával praktikus megoldások születnek amellett, hogy kompromisszumok nélkül sem lehet megúszni egy ilyen vállalkozást.
Kétféle színvilág - változat mutatkozik itt meg, miközben a berendezési tárgyak nagy része (a színhasználat kivételével) változatlan.

 
A meleg hangulatú verzió alapja egy szürke padlóburkolat, mely műgyanta/apró kavics alapanyagú, jól takarítható és egységes látványt teremtő burkolat. A semleges szürke szín kissé hűvös hatásával ellenpólust képvisel a puha, meleg textilekkel szemben. Néhány falra is kerül természetes kavics burkolat. A fürdőszobai kavicsburkolatot lilás üvegkavicsok színesítik. Kiegészítő színként a tömör fa lépcsőtakarók, fiókok és az asztallap jelennek meg természetességet képviselő hatásukkal. A hatalmas, tolóajtós, mindent elrejtő szekrény fehér üveg betétjei visszatükrözik a szemből beáramló fényt, ezáltal optikai térnövelést láttatnak.

Funkció

Itt szinte minden berendezési tárgy, több feladat ellátására alkalmas. A bejárattal szemben lévő szekrény amellett, hogy elrejti a mögötte létrehozott szintkülönbséget, alkalmas a kabátok és cipők mellett a takarítóeszközök tárolására is. Az épített dobogó fiókokat rejt, a szőnyeg alatt pedig felülről nyitható tárolók fogadják magukba a ritkábban használt tárgyakat. A felnyitható tetejű íróasztal egy bizonyos mélységig akváriumot keretez. A dobogószintre tervezett fürdőszoba sem véletlenül helyezkedik el ilyen magasan. Az alá tolható, görgőkön guruló
franciaágy nappal, mint kanapé nyújt kényelmet 
sok-sok párnával. Az ágy mellett, kihúzható fiókok facsarják ki a dobogóból az utolsó lehetőségeket is. Az asztalállvány két, lehajtható félköríves asztallapot tart, amelynek ágy felőli oldala általában lehajtott, hogy az ágy elférjen. "Vendégsereg" látogatása esetén négyen is az asztalhoz ülhetnek. Ne gondoljuk, hogy csak ennyit tud ez az állvány. Egy ágy felé néző lapos televíziót tart. Ezt olyan magasan teszi, hogy az asztalnál ülőket ne zavarja. Íme egy kompromisszum: a tévézés leginkább csak az ágyban fekve kellemes élmény. Hab a tortán, hogy a karácsonyfának megvan a helye. A konyha melletti íves fal előtt, kényelmes otthonra lel.



Hűvös színek használata esetén a fa padló képviseli a melegséget. A zöld és kék színek játékosan keverednek, így tükrözik vissza az akvárium tónusait.

Az életritmust segítő praktikus megoldású berendezési tárgyak, a színek és formák,  mind-mind a harmónia megteremtésének eszközei. A körültekintő tervezés tehát, stúdiólakás esetében elkerülhetetlen.


A témához kapcsolódó további cikkek:

Mini lakás berendezése - Példaértékek

Kis-lakás berendezése - Trükkös garzon lakberendezés

Népszerű bejegyzések