Pici, kicsi, apró, pöttöm - Hangulatos kis gyerekszoba 6 nm-en ( Hangulati tervek)


Ha érdekli e cikk előzménye, a kis gyerekszoba funkcióinak megtalálása, kérem kattintson a következő linkre:
Pici, kicsi, apró, pöttöm - Hangulatos kis gyerekszoba 6 nm-en - (Funkció - Vázlattervek)

Hangulat

Ha megtaláljuk az ideális, megfelelő funkciót ellátó megoldásokat, ezzel még nem biztos, hogy lezárult a stílus és hangulat kialakításának kérdése. Ez rendkívül fontos, főleg egy gyerekszoba kapcsán, hiszen itt, otthon kell éreznie magát, sajátjának és hozzá közelállónak kell tartania saját kis birodalmát. Ez is (a szülői jelenlét mellett) biztonságérzetet ad neki.

Bemutatásra kerül egy kis gyerekszoba (6 nm) hangulati elképzelése, mely a leendő használó kívánságát tükrözi. Pókok, denevérek és társaik olyan megjelenítésének kísérlete, mely azért kedves, hívogató légkört is teremt. Mivel a gyermekek érdeklődése időnként változik, ezért csak könnyen változtatható dekorációról lehet szó. Esetünkben a dekorációs falfestés mellett faágak kerültek betervezésre, pókháló kifeszítés, textil "sátor" és textil/gumi állatok kihelyezése jelenti még a változtatható dekorációt.


A hangulat alapja az egyik cikkemben megjelenített hangulati terv módosított verziója, mely szerint: Pókok, kígyók, denevérek lennének a fák közt az ágakon.
(Az ihletadó képről szóló cikk a következő linken olvasható: 
A megvalósítható álom: Gyerekszoba hangulat - Sátor)



Ha nagy-vonalakban rátalálunk a hangulatra, nincs más hátra, minthogy átültessük mindezt az aktuális paraméterekre. 

A megjelenített vonalas rajz színesítésével kikísérletezhető az óhajtott hangulat. A továbbiakban ennek megjelenítése látható:






















A színélményben vezető helyet foglal el az avokádó zöld szín, melyet kellemesen egészítenek ki az antik pácolású bútorok. A sok természeti szín mellett jótékonyan hatnak a fémek és a szürkés színek. Narancsból és krémszínből csak egy kevés kell, s már működik is az összhang.



A falnézeteket kiterítve, 3D megjelenítés nélkül is jól érzékelhető, hogy összeállt-e a kompozíció. Amennyiben teljes egységre törekszünk, dekorációs felületnek tekinthetjük a mennyezetet is.
Valós faágakat is bevihetünk és rögzíthetünk a szobába, melyek jelen esetben a kívánt állatfigurákat tartják.
Olyan hangulatfokozó elemeket érdemes tennünk az enteriőrünkbe, melyek még funkcionálisan is kiszolgálják a kis lakót, gondolok itt a textilsátorra, mely védelmet és még rejtőzködési lehetőséget is biztosít és a zsinór-pókhálóra, mely hangulat erősítő szerepe mellett a fény beengedését is lehetővé teszi.
Az ágytest szinte a fal részévé válik az azonos színhasználattól, így ezzel a módszerrel optikai súlyveszteséget is elérhetünk.


Ha a célszerűség és a látvány együtt él enteriőrünkben, akkor kompakt, szerethető és élhető az, amit alkottunk.

 Kérem tekintse meg a "Gyerekszobák - 1. rész" videómat, melyben ez a szoba is szerepel:



Népszerű bejegyzések