Panel átalakítás - Kezdeti lépések - Tervezés - Panel-felújítás lehetőségei

Panel lakás átalakítása nem egyszerű eset, vagyis korlátoltabb, kötöttebb, mint más építőanyagú társai esetében. A helyzet azért nem reménytelen, s hogy mennyire nem az, azt funkcionális térszervezési igény esetén egy statikai szakvélemény birtokában állapíthatjuk meg pontosan. Sokféle panelszerkezet létezik, sorsáról laikusként dönteni nem szabad.

Tehát:
Mi az első lépés panel-átalakításnál? 
Természetesen a statikai szakvélemény, mely fényt derít a megléphető lehetőségekre, úgymint:

Lehet-e teljes falat eltávolítani, nyílást vágni (hol?) vagy hozzá sem szabad nyúlni?
Kivágás esetén szükséges-e a megmaradó falrész megerősítő vasalása, áthidalása?
Milyen vágásos technológia alkalmazható?
Új fal létesítését milyen építőanyaggal célszerű megoldani?

Csak ezután, a korlátok ismeretében érdemes terveket szövögetni.

Lakáson belül mit érdemes felújítani?
Ha nagyobb felújítási munkálatokba kezd valaki, akkor biztosan nem marad teendő nélkül, hisz a legtöbb esetben megérett a cserére az elektromos hálózat (sokszor hálózatbővítés is szükséges), kellemes világítási rendszer hozható létre, mely fokozza az otthon-érzetet, a burkolatok is lekívánkoznak. S ha már felújítás - átalakítás, akkor a bútorok és berendezési tárgyak is ujjá-születhetnek. Mire minden átváltozik, addigra a lakás hangulata is megújul. Abban az esetben, ha hangsúlyt fektetünk az igényeinkre épülő  koncepcionális lakberendezésre, az átalakítás nem csak funkcionálisan, de esztétikailag és pszichésen is eléri célját, igazi otthon születhet, ami működik, kiszolgál és feltölt.

Ha elakad a feladat útvesztőiben, forduljon lakberendezőhöz, aki a szakaszosan egymása épülő tervfázisokban végigvezeti Önt az átalakítás-tervezés útján!


Egyéb cikkek panel témában:



További cikkek panel lakásról: ITT!
 
Panel stílus - Lakberendezés panelban
 


Panel lakberendezés: Panel lakás kívánt mintahangulat mentén

Népszerű bejegyzések