Nagycsalád-barát lakberendezés


Négy gyermekes lakberendező lévén különösen érdekel a terek minél praktikusabb-, családcentrikus- és gyerekbarát kihasználása.
Általában mindenki el tudna képzelni még nagyobb otthont maga és családja számára, nagyobb közösségi teret, mindenkinek saját szobát, több fürdőszobát...  Vágyunk a könnyen tisztán-tarthatóságra, hatalmas tárolókapacitású bútormegoldásokra, mely alapfeltétele a "rend" nevű, a gyerekek mellett ritkaság számba menő fogalomnak.
Könnyű a problémamegoldás, ha elegendő alapterület áll rendelkezésre a megfelelő berendezési tárgyak elhelyezésére. Erre most nem is térnék ki.
Viszont!

Mi a megoldás akkor, ha kevés a hely, de nagy a család?

Minden négyzet-centiméternyi helyet ki kell használni úgy, hogy a lakóterek stílusosak és hangulatosak is legyenek. Szükség lehet térszervezésre, amikor-is a helyiségek praktikusabb újraosztására kerül sor. A térbeli lehetőségeket feszegetve gipszkarton-, esetleg fémszerkezeti- vagy asztalosipari bútorrendszerben is lehet gondolkodni, hisz sok funkcionális berendezési tárgy vagy elem betöltheti feladatát úgy is, ha nem áll a földön, hanem megfelelő és biztonságos rögzítéssel lebeg felette. Ha tehát kihasználásra kerül a légköbméter is a négyzetméter mellett, megnöveljük a hasznosítható területet.

Milyen pluszt képvisel  a család-barát szemléletű lakberendezés?

Nagyobb figyelmet fordít a család összetételéből adódó igényekre, a családdal járó életvitel lakberendezéssel támogatott optimalizálására. Tehát: Figyelembe-veszi a közösségi terek összekovácsoló funkciójára való fokozott igényt, biztonságos megoldásokat alkalmazva segíti a gyerekek mozgásigényének kielégítését, tervezésnél kalkulál a várható érdeklődési kör szerinti tevékenységekkel,... Hangulati megoldásokban is figyelmet fordít az extra igényekre, például egyedi gyerekszobai hangulatok megjelenítésével, mely extrém esetben az egész lakásra kiterjedhet.
Az egyéni fontos érdekek és igények mellett a közösségi érdekekre és igényekre is nagy hangsúlyt fektet.

Szeretne családja számára élhető és szerethető otthont teremteni?

Tekintse meg az eddig kiemelt linkeket és a következő lenti linket, valamint informálódjon a Lakberendező és a Gyerekszoba tervező oldalaimon!

További berendezéselméleti szakcikkek: ITT!

Népszerű bejegyzések