Tervezésről


Amit a lakberendező nyújt Önnek - Tervezési információk

Átfogó információ a lehetőségekről (nagy-vonalakban)


Térszervezés, lakberendezés,
gyerekszoba tervezés,
dekorációs festés
 • Lakberendező tanácsadás
 • Lakberendező tervezés (a hely adottságai- és a megrendelői igények figyelembevételével) 
  • vázlatos szintű funkció- és hangulati tervek több verzióban (alaprajzi szintű megjelenítéssel, valamint a térbeli megértést segítő, digitális táblán készülő skiccekkel)
  • teljes lakberendező tervezés a vázlatos funkció- és hangulati tervektől egészen a mesterek kezébe adható pontosan méretezett kiviteli tervekig)(átszervezett építési terv, burkolat-terv, falszín-terv, világítási terv, gépészeti terv, berendezési terv, ...)
  • Szín-, hangulati tervek
  • Gyerekszoba tervezés
  • Dekorációs festés
  • Ügyfél/kivitelező közvetítő kapcsolattartás
  • Kivitelezés segítés, mesterekkel való egyeztetés
  • Választásban való részvétel (burkolat, falszín, szaniter, bútor/bútoralapanyag, egyéb berendezési tárgyak, ... 
   • Akár 1 nap alatt is össze tudjuk nézni a szükséges és összeillő alapanyagokat, berendezési tárgyakat, felállítva így egy teljes ház lakberendezési alapkoncepcióját! Ennek feltétele a nagyjából már körvonalazódni látszó megrendelői igények ismerete.

  Lakberendezési terv

  Optimális esetben a lakásátalakítás alapja a TERV, amely minden további lépés alapköve. A terv lépésről lépésre fejlődik, mérföldköveket állítva a megrendelőnek, amikor-is döntenie kell annak érdekében, hogy tovább haladhasson a tervezési munka és tovább fejlődhessen a terv. E mérföldkövek lehetővé teszik a tervező és a megrendelő közti közös gondolkodást. Az egyes tervezési szakaszok végén a tervező átnyújtja a terveket, melyeknek a véglegesítése és  -a megrendelő részéről történő- elfogadása után egy következő tervezési szakasz kezdődik. Így jut el a terv az előkészítő szakasztól a vázlatos terveken és ajánlati terveken át a kiviteli tervi szakaszig, mely tervek a mesterek kezébe adhatóak.

  Lakberendezési terv szakaszai

  A tervezési menetrend szakaszokra bontott annak érdekében, hogy a megrendelővel együttműködve fejlődjön a terv. Lehetőség van teljes lakberendezési tervet kérni, de arra is, hogy csak vázlatos tervezéssel vagy részfeladattal bízzák meg a tervezőt. A szakaszokról bővebben a következőkben olvashat!


  Tervezési információk
  Lakberendező tervezési idő
  Tervezés

  Lakás átalakításnál, lakás felújításnál: Amennyiben lehetséges, elsőként optimalizálni kell az adott alaprajzi elrendezést. Ez az úgynevezett Térszervezés. Az élhető, jól funkcionáló és az egyéni/családi igényeket kielégítő élettér kialakítását célozza meg e művelet. Tervezésnél nagy hangsúly kerül a közlekedési útvonalak tiszteletben tartására, mely a kényelmes használat egyik alapja. Fontosnak tartja a lakberendező figyelembe venni az általános és egyedi tevékenységek kívánta praktikus és esztétikus megoldási lehetőségeket.
  A lakberendező tervet alkot. A terv figyelembevételével kiküszöbölhető a vásárlási lázban talált, oda nem illő darabok felesleges megvétele. A  lakberendezőnél futnak össze a szálak, szűrőként viseltetik a megrendelő és a megvételre váró berendezési tárgyak közt, mindvégig szem előtt tartva a szín-, hangulat- és stílusegység és összhatás alkotta célt. A kivitelezés során sem hagyja magára megbízóját, pl. mikor a terveket egyeztetni kell a mesterekkel. A betervezett berendezési tárgyak beszerzési forrásáról, áráról, színéről, méreteiről s egyéb paramétereiről a konszignációban ad információkat. A lakberendező felméri az igényeket és a lakást, tervez és bemutat, tárgyal és ÖRÜL..., ha elégedett a megrendelő.
  A tervezés szakaszokra bontott, így lépésről lépésre, a kört egyre szűkítve alakul a végleges terv. Folyamatos a kommunikáció megrendelő és lakberendező között, hisz csak így lehet egyénre és családra szabott a végeredmény. Az egyes egységek végén szakaszmegállók vannak, amikor a megrendelő képet kap a tervezés előrehaladásáról. Ezek lépésről lépésre, egyre közelebb visznek a végállomáshoz, az egyéni /családi igények szerint berendezett otthonhoz.



  SZEMÉLYESEN VAGY ONLINE?

  A lakberendezővel való szoros és közvetlen együttműködés, az optimális tervezési munka alapja. A folyamatos egyeztetések garantálják a testre-szabott otthon létrejöttét.
  A legoptimálisabb a személyes kontaktus, de online lehetőségeket is igénybe lehet venni a szükséges kommunikációhoz, ezért  kellő információ (részletes feladatmegjelölés, méretezett alaprajz, igénylista. stb.) birtokában is megoldható lehet a feladat.


  HOGYAN alakul a tervezés?

  Kérhető vázlatos, valamint teljes tervezés:
  1. A vázlatos tervezés bemutat több verziós lehetőséget, kialakít koncepciókat. Ezen belül is lehet csak funkciótervezést kérni, valamint a funkciótervezést hangulatajánlással. Vázlattervi dokumentációról bővebben: ITT!
  2. A teljes tervezés esetén az utolsó szakasz végén a mesterek kezébe kerülnek a méretezett tervek.  Bővebben tájékozódhat a tervekről a "Lakberendező tervek blogomban"!

  A teljes lakberendezési programterv szakaszai

  • Előkészítő szakasz: előkészíti a későbbi tervezési   munkát
  • Vázlattervi szakasz: vázlattervi szintű tervezés, 3 változatban    (ha van rá lehetőség: térszervezés) + A berendezési tárgyak vázlatos alaprajzi elrendezése

  • Alaptervi szakasz: a vázlatterv véglegesítése  +   hangulatkeresés

  • Ajánlati tervi szakasz: a berendezési és        belsőépítészeti koncepció kialakítása
  • Kiviteli tervi szakasz: részletes tervek a kivitelezőknek     a lakberendezési elvárásoknak megfelelően
  • Kivitelezés segítése:  a tervek egyeztetése a mesterekkel a helyszínen és/vagy a szakműhelyekben

  Miért terveztessen?

  Mert sok pénz és idegeskedés spórolható meg azáltal, ha aprólékos és pontos terveket készít a lakberendező a kivitelezés előtt. Mert a lakberendező elvégzi Ön helyett a szükséges egyeztetéseket. A tervezésre szánt idő többszörösen is megtérül a kivitelezés gyorsabb haladásakor és a funkcionális használat során.
  Mert nem a vásárlási láz hevében kerülnek megvételre a berendezési tárgyak, hogy hazaérkezve kelljen szembesülni felesleges vagy nem odaillő voltukkal, hanem egyeztetések hada után leszűkítve a kört éppen az kerül az éppen megfelelő helyre, ami Önnek a legmegfelelőbb.

  Mert egységben tartható az otthon, így bármilyen stílust is képvisel, mégis élhető és szerethető közeget ad.
  Mert otthona olyan lesz, amely jól használható és amelyben jól érzi magát, hisz Önre és családjára szabottan készül.


  Ha teljes lakberendezési tervezést igényel.
  Ha csak térszervezési vázlattervekre van szüksége, a többit Ön szeretné végezni.
  Ha elakadt otthona kialakításakor vagy átalakításakor.
  Ha csak részfeladat megoldására keres partnert.
  Ha tanácsra van szüksége a konkrét tervezés helyett vagy az egyéni tervezés segítéseként írásban vagy szóban. Iránymutatás, tanácsok a színeket, formákat, funkciókat, tájolást, stílust...  illetően.(Lakberendezési tanácsadás formájában)


  Népszerű bejegyzések