Testvérek egy szobában - bútorajánlatok a Mobilwoodtól - Lakberendező szemmel


Testvérek együtt. De hogyan?

Kisebb testvérek szeretnek egy szobában lenni, főleg este, amikor jókat lehet titokban beszélgetni, viccelődni. Ez persze kamasz korban átfordul, és inkább saját kis fészekre vágyna mindegyik tizenéves, ami nem mindig megoldható. Próbáljuk tehát megszerettetni ezt az összeköltöztetett állapotot a szoba lakóival.
Némi szeparációt érhetünk el, s nem utolsósorban praktikus és értékes helyet nyerünk azzal, ha nem egy szinten, nem egy magasságban helyezkednek el a fekhelyek. Többféle megoldás kínálkozik, s hogy éppen melyik a legoptimálisabb választás, azt a szoba típusa és mérete nagymértékben befolyásolja.

Emeletes ágy

Ez a leghelytakarékosabb megoldás, ahol egymás alatt/fölött találhatóak az ágyak.  Az itt bemutatásra kerülő rendszer "gyerek" méretben készült és a könnyebb feljutás érdekében fiókokkal ellátott lépcsős bútorral párosul (összmérete a lépcsővel: 135/212/90 (mag./szél./mély.). Helyszűkében a létrás megoldás is alkalmazható, mely még tovább csökkenti a szükséges  ágyalapterületet. Felnőtt méretű emeletes ágy esetében a  lépcsős bútorra vonatkozó átlag szélességi adat: 240 cm, melynek mérete létrás megoldás esetén 200 cm. Hangsúlyoznunk kell azonban, hogy minden bútor egyedi, így mérete is alakítható. A képen látható világos árnyalatú korpusz optikailag lágyabbá teszi a bútor tömegét, a vidám fiókfrontok pedig igazi gyerekszobai hangulatot sugároznak. A frontok a hangulati igény változásával bármikor lecserélhetők.

Szinteltolásos rendszerű konstrukció

Ez már nagyobb helyigényű bútoregyüttes, ahol elcsúszik egymástól a két ágy, annyi átfedést hagyva, amennyit a statika, a szoba mérete és a megrendelő igénye megkíván. (A bemutatott ágyrendszer méretei: 165/380/90 (mag./szél./mély.)) A szoba hosszanti oldalánál találhatunk számára helyet, tehát ideális a keskenyebb, téglalap alakú helyiségben. Az alsó ágy tulajdonosa számára ez kényelmesebb megoldás, mint az emeletes ágy esetében, hisz tágasabb légtér kapcsolódik hozzá.
A szintemelés, az ágy alatti területen különféle funkcióhoz ideális tárolóbútornak teremt helyet. Ezek  segítenek a teherviselésben, s értékes tárolókapacitásukkal hozzájárulnak e bútor többfunkciós voltához. Kiegészíthető a bútor íróasztal lappal is, így egy rendszeren belül kialakítható egy komplett testvérszoba-berendezés. 

Merőlegesen beállított eltérő magasságú bútorok
 
Abban az esetben, ha a gyerekszoba a tetőtérben helyezkedik el, megoldást jelenthet két, eltérő magasságú lépcsős ágy alkalmazása. A bútorok magassági szintje követi a ferde tetősíkot, így használva ki maximálisan a tér és légtér  kínálta lehetőségeket. De nem csak tetőtérbe ajánlott. Sarokmegoldásról van szó, mely kifejezetten  előnyös a négyzet alakú szűk szobákba.

A sokféle funkció-, szín- és tárolótípusbeli variációs lehetőség garantálja, hogy
egyénre szabott, optimális konstrukciót állíthasson össze, minden megrendelő.

További információ: ITT!


Népszerű bejegyzések