Társasházi loft-hangulat - Elméleti lehetőségek

A loft lakások és nagy terek kedvelői tudják, hogy nem az ilyen lakástípus az, ami általában elérhető a lakáspiacon. Mit tegyünk, ha sem gyárépület-részt, sem megfelelő lakást nem találunk?
Vegyünk egy normál lakást, s alakítsuk át a lehetőségek korlátain belül, de szabadon, alternatív elképzeléseink szerint. Persze nem lesz igazi loft és esetleg nem lesz "hodály" sem, viszont kihozhatjuk a rendelkezésünkre álló térből (leválasztva a szükséges intim tereket) az egylégterű maximumot. Sokunknak szüksége van a térre. Ez a vágy árral szemben úszik, mely ellenáradatot a lakások magas ára, valamint a társadalmi beidegződések is erősítik. Ne adjuk fel, vágjunk bele és alkossuk meg a nekünk megfelelő új, egyedi, személyre/családra szabott saját lakásunkat.
Kezeljük otthonunkat egységként, egy megalkotandó tárgyként, mely attól lesz abbahagyott (soha nem lehet befejezett), hogy vizuálisan- és a lelkünkben is összeérlelt buroknak tekintjük.
Sokat segíthet a térérzetünkön, ha lakásunk panorámával rendelkezik. Ekkor a látvány, a térmélység is otthonunk részévé válik, így optikai úton bár, de kitágítottuk légterünket. Ez a pszichés rásegítés rengeteg pluszt adhat hozzá lakásunk szerethetőségéhez is. 

Népszerű bejegyzések