Rejtett tárolás - Álcázott bútorok - Láthatatlan szekrény


Bútortípus (egyedül álló vagy rendszerbe szervezett bútorok)

Átlagos esetben rengeteg fal vesz minket körül. Ezek elé általában függetlenített bútorokat teszünk, s így próbáljuk megoldani több-kevesebb sikerre tárolási gondjainkat.
Amennyiben ezeket kevésnek érezzük vagy ódzkodunk a klasszikus tároló megoldásoktól, nem szeretnénk otthonunkban lépten-nyomon szekrényeket látni, hanem egyedire, különlegesre, összefogottabb összképre vágyunk, erre is van megoldás: komplex bútorok, bútorrendszerek létesítésével.

Helykihasználás

A klasszikus szabadon álló bútorok az alapterülethez rendelt térnek csak egy bizonyos százalékát használják ki. Van, hogy ez elég is, ha az alapterület és a lakók számaránya megfelelő és a tér kellemesen tágasnak bizonyul. Viszont: Ha szűkösek alapterületi lehetőségeink, nem engedhetjük meg magunknak a térkihasználatlanság luxusát. Ekkor a magasabb térrétegekben rejlő lehetőségeket is célszerű megragadnunk úgy, hogy azért ne csorbuljanak esztétikai igényeink sem. Gipszkarton- vagy asztalosipari bútorrendszerrel oldható meg legeredményesebben e kényes feladat.


A bútor elrejtése, álcázása


Az imént tárgyalt esetben fokozottan kell ügyelni lakásunk esztétikájára, nehogy a pakolhatóságért cserébe otthon is bútoráruházban érezzük magunkat. Remek lehetőségek kínálkoznak arra, hogy elrejtsük még az extra kapacitású tárolófunkciót is, s a dekorativitást emeljük előtérbe. Bármekkora lakásról is beszélünk, érdemes erre odafigyelni, viszont rendkívül fontos ez kis-lakások esetében, hisz ekkor minden részlet kiemelt jelentőséggel bír. Belsőépítészeti-, könnyűszerkezetes-, anyaghasználati-, mintázati- és színtani megoldásokkal dolgozhatunk a kívánt hatás elérése céljából. Működhet a figyelemelterelés, a beolvasztás művelete is, de olykor a rávilágítás, a feltűnéskeltés adja a megoldást. Egyaránt alkalmazhatjuk és kombinálhatjuk a tolóajtós, nyílóajtós fiókos vagy nyitott rendszereket. A felhasznált megoldástól függetlenül végeredményként teljes összhangnak kell uralkodnia az adott térben, az összekapcsolt tereket is beleértve, vagyis az egész térrendszerben. 

Amennyiben tanácsadásra, rész- vagy komplett tervezésre van szüksége, forduljon lakberendező szakemberhez, aki végigjárja Önnel az optimális kialakításhoz szükséges lépéseket.

A teljes falfelület kihasználása - Feltűnés nélküli tárolás


Kis-lakás berendezése - Trükkös garzon lakberendezés
 
Garzon lakberendezés: Stúdiólakás kétféle színkompozícióban




Kényelmes lakás - Milyen és mitől jól használható az ideális otthon? - Lakberendező szemmel



Népszerű bejegyzések