Lépcsős galériaágy - A Mobilwood ajánlata - Lakberendező szemmel


Funkcionális megoldás

Az első ránézésre is kényelmet és praktikumot sejtető bútorkonstrukciók, igazi megváltást jelenthetek sokaknak, akik állandó tárolási gondokkal és helyhiánnyal küzdenek a gyerekszobában. A lakáson belül ezek a helyiségek általában nem büszkélkednek nagy alapterülettel - főleg, ha a családban több gyermek is van -, annak ellenére, hogy a gyerekszoba egy „kis lakás a lakásban”: háló, dolgozó, nappali, gardrób, fitnesz terem egyben. Ezt a kis tulajdonosok azonban nem is igen bánják, hisz méreteikhez arányul és egyébként is jobban érzik magukat „kuckós” birodalmukban, mintha aránytalanul nagy térben élnének. Abban az esetben tehát, ha több funkcióra kell megoldást találni kis helyen,  érdemes kombinált bútort alkalmazni.  Ezek egyik lehetséges alapötlete az, hogy galériaszerűen  megnövelik a rendelkezésre álló négyzetméterek számát.

Alvás
 
Általában egy nyugodt és kevés mozgással járó tevékenység kerül a magasba: az alvás. Így csak a kényelmes feljutásra  kell megfelelő lehetőséget biztosítani. Itt kell megemlíteni, hogy csak olyan magasra helyezhető az alvás funkciója, hogy kényelmesen közlekedhessen benne használója, ne verje be a fejét akkor sem, ha bemászik, ha ül, figyelem bevéve azt is, hogy előbb-utóbb megnő. Ezek szerint tehát a felnőtt méretéhez igazítva 110 cm-es magasságkülönbség már elfogadható a fekvőfelület és a mennyezet között, de a nagyobb légtér kedvező hatása miatt lehetőleg ennél is több legyen. 
Fontos a biztonság: A magasba emelt fekvőfelületet megfelelő leesésgátlóval kell ellátni.

A következőkben essen szó arról, hogy az alváson kívül mely tevékenységeket szolgálnak még ki ezek a kompakt rendszerek.

Tárolás

A tárolási gondokra még abban az esetben is megoldást kell találni, ha a gyermek külön gardróbszobával rendelkezik, hisz a ruhákon kívül rengeteg játék, plüssállat és titkos kincs tartozik a kis lakó udvartartásához. Ezenkívül (főleg ha nem selejtezünk kellőképpen) ehhez jönnek még a kamaszkorban népszerű kütyük és egyéb holmik. Ahhoz, hogy kellemes légkör vegye körül a gyermeket, próbáljunk rendet teremteni és tartani. A rendben-tartás pedig csak akkor lehetséges, ha van hol, és miben tárolni, és adott a rendszerezés lehetősége. A lépcsős ágyak maximálisan kihasználják tárolásra a fekvőhely alatti teret, hiszen ajtós szekrények (vállfás és polcos), fiókok és nyitott polcok választható és variálható lehetősége kínálja magát. A lépcső kihúzható fiókjaival tároló feladatokat is ellát, az ágyhoz való feljutás kényelmi feladatán kívül. 


Tanulás
 
Ezt a feladatot nem muszáj, hogy a régi, jólbevállt különálló gyerek-íróasztal lássa el.  Egy, a bútorhoz csatlakozó, könnyed benyomást keltő asztallap, fix vagy guruló lábbal, remek kiegészítője e konstrukciónak. Az íróasztal környékén kell, hogy helyet kapjanak az aznap nem használt tankönyvek, az írószerek, stb., ehhez a nyitott polcok remek helyet biztosítanak.
A cég szabadságot kínál a színek kiválasztásában is, s így jöhet létre egy funkciójában és hangulatában is egyénre-szabott berendezési tárgyegyüttes.  A Mobilwood bútorok szín- és hangulatvilágáról egy másik cikkben olvashatnak bővebben.

Gyerekszoba tervek, gondolatok: ITT!
Megnéznéd a 3D-s terveimet is?: ITT!

Népszerű bejegyzések