Lakberendező tervezési idő - Mennyi ideig tart a lakberendezési tervezés?


Annyi ideig, amennyit szán rá a megrendelő,  s amennyire nagy vagy bonyolult a berendezendő tér, s a feladat. 

Megrendelő részéről
Van, aki gyorsan meg szeretne oldani egy problémás területet, így gyors tervezést gyors kivitelezés követ. Van, aki jól átgondol minden lépést, időt hagyva a problémakör körüljárására, több aspektusból kér vizsgálódást és ötleteket.
A lakberendező feladata, hogy alkalmazkodjon a megrendelői igényekhez ebből a szempontból is.

A feladat felől nézve

Kisebb részfeladat természetesen rövidebb idő alatt megoldható, mint egy komplett tervezés. A munka mindig a megrendelői igényekre épül, figyelembe-véve a tervezési munkafázisokat, mely fázisok végigjárása komplett tervezés esetén elengedhetetlen az optimális eredmény elérése érdekében (Vázlattervektől a kiviteli tervekig).

Lakberendező részéről

Felmérve és megismerve az igényeket alkalmazkodik a feladat típusához, a kért tempóhoz. Folyamatos információcsere mellett a lehetőségeknek- és igényeknek megfelelően terelgeti a tervezés előrehaladását.

Mi rövidítheti le a tervezési időt?

Ha a megrendelő jól behatárolja a feladatot, előre átgondolja igényeit, a lakberendező felvetéseire gyorsan reagál, a döntéseivel átlépett mérföldkövekről már nem lép vissza, jól haladhat a tervezés (ezek ellentéte értelemszerűen lassítja a folyamatot).
Ha a tervező alaposan felméri az igényeket, folyamatosan kommunikál és tájékoztat, segíti a megrendelőt döntéseinek meghozatalában, jó úton halad a tervezés.


Népszerű bejegyzések