Stílus tervezés - Az otthon új arculata - A szerethető otthon biztos receptje


Otthonát jellegtelennek és unalmasnak érzi? Hiányzik belőle az íz, a gyújtópont, a szerethetőség? Vajon mi az, ami csillapíthatja ezt az érzést és megoldást adhat?
A lehetséges okokról:
Nem mindenki érzi szükségesnek, vagy nem engedheti meg magának, esetleg nem jutott rá ideje, energiája, hogy a lakást egy összetartozó egészként, egy komplett műalkotásként kezelje. A lakás attól válik szerethetővé és élhetővé, ha nem a lakó szolgálja azt, hanem az otthon szolgálja ki a benne-lakót funkcionalitásával, esztétikus megjelenésével. Ahhoz, hogy ez így legyen, jól átgondolt, az igényekhez szervezett tereket kell létrehozni, látványában pedig a pszichés igényeket kell, hogy kielégítse. Van, aki extravaganciára, van, aki megnyugtató közegre vágyik, a lényeg, hogy egyénre/családra szabott legyen.

Sok esetben az is vakvágányra vihette az enteriőrt, hogy hozott-kapott, esetleg átgondolatlanul vett berendezési tárgyak kerültek a lakásba. Még ezen is lehet segíteni, hisz valamilyen szinten az eklektikus tárgyak is egységbe rendezhetők, ha felállításra kerül egy koncepció, mely enyhíti a zűrzavart. Lehet, hogy kissé bátortalan az enteriőr, tehát színtelen, íztelen. Ez is feldobható. Lehet, hogy túlzsúfolt vagy éppen-hogy pang.

Próbáljunk meg egy  egyénileg kialakított vagy az egyéni igényeket  figyelembe-vevő lakberendező által  átgondolt koncepció mentén fejleszteni otthonunkat.

Ez a biztos receptje a szerethető otthonnak.


Népszerű bejegyzések