Szürke szín a lakberendezésben


Mi jut hirtelen eszünkbe a  szürke szín hallatán? : homogén, semleges, hűvös, szín-nélküli, unalmas, fémes, alkalmazkodó,...

Nézzük, hogy eme tulajdonságok hogyan alkalmazhatóak a lakberendezésben:

Homogén
Egységes  érzetet kelt, semmi különös, az ilyen környezetbe helyezett finom részletek éppen emiatt vállnak rendkívüli jelentőségűvé.

Semleges
Igen, az jó, semleges színeket öröm alkalmazni a lakberendezésben, hogy a sokféle színt lenyugtathassuk, némelyeket kiemelhessünk általa. A sok semleges szín mellett sokszor elég néhány pöttyintésnyi színfolt, s máris életre kél általa az egész.

Hűvös
Valóban ez az általános vélekedés, pedig  a szürke éppúgy tud hideg és meleg is lenni attól függően, hogy milyen színek milyen arányú keveréséből származik.

Szín-nélküli
Ha komplementer színeket keverünk össze, szürke keletkezik, nem is akármilyen. Persze feketéből és fehérből is előállítható, de a színekből kikevertek az igazán élet-teliek tele mondanivalóval.

Unalmas
Lehet! De éppen ez a jó benne. Megnyugvást hozhat, a figyelmet nem vonja el, hanem éppen arra tereli, amit egyébként ki szeretnénk emelni.

Fémes
A fémes elem a lakberendezésben jelen van (csaptelep, mosogató, kilincs,...) matt vagy fényes formában. s sokszor milyen öröm, hogy bármilyen szín hozzárendelhető, hisz jó barátságba kerül vele. A fém a meleg színeket és a fa elemeket lehűti, kordában tartja. 

Alkalmazkodó
Segítő szándékú, az biztos. A háttérmunkát végzi, nem szeretne előtérbe kerülni,  megbújik, de igenis nélkülözhetetlen.

Szürke hálószoba hangulatok: ITT!

Népszerű bejegyzések