A teljes falfelület kihasználása - Feltűnés nélküli tárolás


Gyarapodnak tárgyaink, s már szinte kidagadunk a lakásból. Mit tegyünk, ha feltűnésmentesen és pormentesen szeretnénk tárolni a többé-kevésbé szükséges tárgyainkat?

Tegyünk úgy, mintha vastagabbak lennének a falaink! Hogyan? Gipszkartonból oldalfalakat építhetünk, s kevés hézaggal ritmikusan bebútorozhatjuk vagy tolóajtókat húzhatunk, esetleg egy sarkot bútorral követhetünk le, stb. Rengeteg lehetőség kínálkozik anyagban, formában, elképzelésben.

Eme funkcionális puritánság esélyt ad az otthon átértékelésére, a tetszőlegesen és tetszetősen formált környezet szabadabb kialakítására.

Tehát: rejtett tárolókat elrejtő megoldásokkal imitálhatjuk falainkat. Ezeket tapétázhatjuk, színnel illetve mintával láthatjuk el, dekorálhatjuk is, így  a figyelmet a dekorációra irányítjuk, a rejtett funkcióról pedig elterelhetjük. Vérmérséklet és a tárgy-mennyiség kérdése, hogy a lakás falainak hány százalékát áldozzuk fel eme funkció oltárán.
A lényeg (mint mindig), hogy otthonunk egységes és esztétikus összképet mutathasson a tárolási gondok  megoldása után is.

A rejtett tárolásról még: ITT! olvashat.

További berendezéselméleti szakcikkek: ITT!

Népszerű bejegyzések