Hálószoba lakberendezés - Négyzet alakú hálószoba berendezési variációi alaprajzi és téri ábrázolásban


A hálószobáknak (csakúgy, mint minden más helyiségnek) többféle elrendezési módozata hozható létre, még a különleges alakú szobák esetében is, az egyes funkcionális és/vagy esztétikai elvárásokat különböző arányban kielégítve, és az egyéni igényekre szabva. Hálószoba tervezéskor a megszokott elrendezési formáktól elrugaszkodva érdekes és stílusos megoldásokban is gondolkodhatunk, melyek praktikussá és szerethetővé teszik helyiségünket. Vigyázzunk a közlekedési útvonalak helyszükségletének  és a bútorok használati sáv-méretének legalább minimális betartására!


Négyzet alakú hálószoba (400x400 cm-es) néhány berendezési lehetősége látható a fenti képen, melyeknek 2 iránypontos perspektivikus téri ábrázolású változatai és magyarázatai alább megtekinthetőek.



1. "A" Hálószoba variáció - Nagy tárolókapacitás, téglalap alakú ágy, komód

Eme verzió a tárolási problémákat a hálószobában oldja meg az összesen 610 cm hosszú szekrényekben. Bár beszűkül a tényleges használati tér, de ez a csökkentett tér is alkalmas arra, hogy funkcionális és esztétikus kialakítású hálószobánk legyen. Az ajtómegoldás lehet befelé nyíló ajtó vagy kívülre szerelt tolóajtó.


2. "B" Hálószoba variáció - 45 fokban elforgatott ágy, fejvégnél tárolókkal, valamint teljes fali "könyvtárral", fotellel

Különleges hatást keltő körágy, mely egy sarok-tárolórendszerrel érintkezik. A hely minél praktikusabb kihasználása érdekében a szoba sarkában lévő bútorelem a szobán kívülről hozzáférhető. Megoldható gipszkarton-rendszerrel és asztalosipari rendszerrel egyaránt. Belülről vagy kívülről szerelt tolóajtó használata ajánlott.




3. "C" Hálószoba variáció -  A hálószobában üvegfallal leválasztva és elkülönítve zuhany, dupla mosdó és fésülködőasztal kap helyet, az ágy körbeépítve tárolóbútorokkal

A hálószobába beköltözik a fürdőszoba-funkció is, így eltérő funkciók kapcsolódnak össze egy térben. Ezzel együtt fokozódik a helyiség intimitása is. A térérzet nem feltétlenül csökken, hiszen teljesen átlátszó üvegfal is alkalmazható amellett, hogy természetesen a legkülönfélébb dekorációs megoldások is szóba-jöhetnek.

4. "D" Hálószoba variáció - Térbe állított kör-ágy fejvéggel, 2 sarok-íróasztal, 2 szekrény, dekor-polcok

Kihasználja a tér centrumát, valamint a sarkok adta öblöket. Szimmetrikusan elkülöníthető a női és a férfi oldal csakúgy a szekrény, mint az íróasztal esetében. Az íróasztalok oldal-falán polcok szolgáltatnak tárolófelületet.




5. "E" Hálószoba variáció - Rejtett gardróbrendszernek támaszkodó térbe állított ágy éjjeli-szerkényekkel, fali tükrökkel

Álcáztuk a tároló-funkciót, minimálisra csökkentve a látható berendezési tárgyak számát. Letisztult, látványában egyszerű megjelenésű, de konstrukcióját tekintve igenis átgondolt, funkcionális, helykihasználó.



A különböző funkcionális megoldással berendezett hálószobák hangulati ötlettárát megtekintheti: 
ITT!

Népszerű bejegyzések