Tárolók, kis-tárolók, kiegészítő tárolók - A rendrakás és rendtartás elengedhetetlen kellékei


Nézzünk körül a lakásban. Vannak olyan tárgyak, amelyek szétszórtságukkal rendetlenséget keltenek? A legegyszerűbb, ha szabadon-álló vagy beépített szekrényekbe rejtjük őket. Ha nincs több hely szekrényeknek, nem marad más hátra, minthogy kihasználjuk a rendelkezésünkre álló, eddig kihasználatlan falfelületeket, ajtófelületeket, esetleg mély fiókosra cseréljük az eddig csak lábakon álló ágyunkat, megfelelő rögzítéssel térbe állítsunk polcos elemeket, könyvespolcot futtassunk végig a mennyezet alatt, stb. Kihasználhatjuk azt a szabályt is, hogy a színében, anyagában vagy stílusában egységesített kis-tárolók együttese egységes összképet is mutat. Számtalan megoldás kínálja magát, de mindig a lakás képe és a tulajdonos igénye és egyénisége határozza meg, hogy mely megoldást érdemes alkalmazni. 
A legegyszerűbb tárolók az akasztók. Ezeket nemcsak ruházat tárolására használhatjuk, hanem dekoratív tárolózsákot ráakasztva sokféle használati cikket rejthet vagy iskolatáskát, biciklit akaszthatunk rá, stb. Bonyolultabb, de rendívül hatásos, ha építészeti elemként tálaljuk  a polcos tárolóinkat, ekkor a fal részeként láthatjuk el funkcióval ezeket az építészeti elemeket.
A lényeg, hogy szánjuk rá magunkat a kisebb vagy nagyobb tárolóegységek vagy rendszerek kigondolására, beszerzésére, valamint ezután a rend-rendszerünk betartására, hisz a rendezett otthon jól használható, kényelmes, esztétikus, megnyugtató, s ez kihat életvitelünkre is.

Népszerű bejegyzések