Türkiz hálószoba lakberendező - Hálószoba lakberendezés - Hálószoba hangulat ötletek



A hálószoba hangulati ötletek stílus-irányzatokon és divathullámokon túlmutatva, a szín-, forma- és anyaghasználat harmonikus alkalmazásával készültek. Céljuk, hogy kaput nyissanak a lehetőségek gazdag tárházába, szemléltetve a hálószoba berendezés sokszínűségét (még egy-azon alaprajz, sőt egyféle funkcionális elrendezés mellett is). Persze még számtalan "látvány"-kamra marad zárva, s talán épp Ön, kedves olvasó, lel rá egy eddig rejtett izgalmas hangulati megoldásra saját erőből vagy lakberendező segítségével.

A funkcionális változatokról bővebben ITT! olvashat.

A verzió
Türkiz mintás tapéta, wenge és középbarna színekkel kombinálva
A hálószoba fókuszpontja és lelke: a türkiz és barna, mintás tapéta. A türkiz visszaköszön az árnyékolón és a képkereteken, a sötétbarna pedig a padlón, s éppen elég is ennyi. Szükség van a fehér vagy krém színű ágyneműre és falakra, hogy tisztítsák a látványt, mely ily módon összhangot képez.



B verzió
Barna és türkiz együttese
Egész és kerek, na nemcsak az ágy, hanem a hálószoba hangulata is, pedig nem történt sok, csak egymásra talált a két szín. Ha ekkora a színösszhang, akkor elég néhány gesztus, mint esetünkben egy mintás tapéta az egyik falrészen vagy egy padlizsán díszpárna az ágyon, s a harmónia mellett játékosság is került az enteriőrbe.



C verzió
Metál csillogás és türkiz elegancia
Az ezüstös reflexeket mutató, izgalmas felületű padló és falburkolat-részek megadják az alaphangot, ehhez jön még némi direkt csillogás a króm kiegészítők által, valamint a dekoratív tükör-üveg kitakarásos technikáját alkalmazva. Aki előrelátó módon lakberendezés közben a végeredményt látja lelki szemei előtt (vagy a lakberendezési terven), az nem riad vissza attól, hogy csupa ezüst hatást alkalmaz eleinte, mert tudja, hogy amint bekerülnek a szín-gyújtópontot adó momentumok, máris életre kél a tér.



D verzió
Horizontális türkiz színfoltok pasztell türkiz/barna/bézs/fehér kiegészítő színekkel 

A kárpitozott fehér ágy a szobaberendezés legmeghatározóbb eleme. E gyújtópontot még-inkább kiemelve karakteres türkiz színű ágyneműt kapott, s ez a szín visszaköszön a gipszkarton-mennyezet színezésében is. A padló világos bambusz, így az ablakon lévő roló és a bambusztapéta is ezt a stílusirányt követi. Fa polcok és íróasztalok egészítik ki a színkompozíciót, mely kompozíció koronája, ékköve, az ágy feletti csillár.


E verzió
Rejtett tárolás és türkiz fókuszpont egyben
Ha a hálószoba összes falát türkizre festenénk, sötét, s egyben kissé nyomasztó érzés keríthetne hatalmába minket hosszú távon, de így, hogy csak egy épület-elem (térben álló gipszkarton szerkezet) birtokolja ezt a szín-köpenyt, érdekesség és látványelem vált belőle. A színek rendkívül sok (sokk!) hatást tudnak kiváltani csupán az-által, hogy jelen vannak. Jelen esetben a türkiz nemcsak, hogy jelen van, de kiemelő funkciót lát el, mert igaz, hogy optikailag el is rejthetnénk a tárolómegoldásokat, de itt és most örülünk neki, szívesen látjuk.

Kérem, tekintse meg a Hálószobai ötlettár további cikkeit is: ITT!

Népszerű bejegyzések