Mini lakás berendezése - Példaértékek


Ha szembesülünk kicsi-mini lakásunk valós méreteivel, ne essünk kétségbe, inkább keressük a lehetőségek szerinti optimális megoldásokat.

Kitől is vehetnénk példát?
 
  • Japán nagyvároslakó réteg képviselői, akik zsúfoltan bár, de alkalmazkodva élik mindennapjaikat mini otthonaikban. Az egymáshoz alkalmazkodás képessége mellett fontos erény a kreatív szellem, mely leleményes megoldásokat szül.
Példaérték
Mindez előregondolkodást, az igények pontos feltérképezését, valamint precíz tervezést igényel, sok belefektetett szellemi és valós munkát kíván, de  a funkcionális elvárásoknak való megfeleltetés mellett szerethetővé is alakítható így a kis tér.

  • Minimál stílustól, mely rendezetten és rendszerezetten mutatja, tárolja az e stílusú lakásokban élők ugyancsak halmozódó tárgyait  (bár a tárgymennyiségről csekély képünk van, éppen a rejtett tárolásnak, egyszerű és harmonikus összképnek köszönhetően).
Példaérték
A rend érzete (fizikálisan és esztétikailag), a könnyen takarítható bútorok, a nyugalmat árasztó színkompozíció szintén segíthet a mini-térben.

  • A gyerekszobáktól, mely kissé furcsán hangzik, de éppen az ad rá okot, hogy a gyerekszoba "egy kis lakás a lakásban", s ha a gyermek változó, s egyben széleskörű igényeire épülve kerül kialakításra, akkor optimálisnak mondható. 
Példaérték
Mindezt mini-lakás kapcsán úgy fordíthatnánk le, hogy minimálisan álljon rendelkezésre az, amire aktuálisan szükségünk van, hordozva azt a tulajdonságot, hogy hosszútávon is élhető teret kapjunk. Találjunk helyet mindannak, ami megkönnyíti életünket, de ne akarjunk többet, olyant, mint ami csak a "nagyok" kiváltsága. Mindezt tálaljuk esztétikusan, szívderítően.

  • Saját magunk elképzelése, melynek megvalósítása szerethetővé teheti még a legkisebb otthont is.
Példaérték
Legyünk bátrak az önmegvalósításban lakásunkkal kapcsolatban is.
Amennyiben a bátorságba kisebb-nagyobb bizonytalanság vegyülne, bátran kérje szakemberek segítségét.  A tervezésben  és tanácsadásban lakberendező segíthet, aki felméri az igényeket, tervez, ajánl, konzultál, egyeztet az optimális eredmény érdekében.

Cikkek kislakásokról: ITT!
További cikkek e témában: ITT!

Népszerű bejegyzések