Panel lakás fény-árban - Világítás és elektromos rendszer kósza vezetékek nélkül


Ismerős a történet? 
Van konnektor, de hány méternyire is? Vezetékeket bevésni nem lehet, a takaróléc és a falon kívüli kábelcsatorna agyonvágja az összképet, még-ha sikerül is felrögzíteni a kemény betonfalra. A szabadon lógó, kósza vezetékek rendezetlen látványt nyújtanak, zavaró és porfogó alkalmatosságként viselkednek, balesetveszélyesek lehetnek. A lámpatestek kiállásai fix módon meghatározottak, csekély számúak. Sok panel-lakó szenved ettől a helyzettől, hisz egyre több az áramot igénylő berendezésünk, s egyre nagyobb igény mutatkozik az elégséges- és kellemes mennyiségű mesterséges fény jelenlétére.

Hogyan lehet panel lakásban jól használható világítási- és elektromos rendszert kiépíteni?
Nem kis munkával, s nem úgy, ahogy pl. egy téglaháznál, de van megoldás: Álmennyezet, előtétfal, gipszkartondoboz, stb. segítségével az igények ismeretében, világítási terv alapján részlegesen- vagy teljeskörűen kialakított elektromos rendszer építhető ki. 

Hozzávalók:
  • Saját jelenlegi- és jövőbeli igények átgondolása, ismerete
  • Világítási terv, mely figyelembe-veszi a berendezési tárgyak helyét és használatát, az esztétikai kialakítást
  • Legalább 1 fő gipszkarton építő mester (a tervből kiszámolt alapanyagokkal együtt)
  • Legalább 1 fő villanyszerelő mester (a tervből kiszámolt alapanyagokkal együtt)
  • Megfelelő számú-, minőségű- és külalakú kapcsolók, dug-aljak, kábelcsatlakozók, valamint az enteriőrbe illeszkedő világítótestek (szórt fényt adó/irányított/hangulati).
Ne felejtsük!: A megfelelő mennyiségű- és minőségű fény jótékonyan hat lelkiállapotunkra, munkavégzésünkre, a rendezetten használható elektromos rendszer megkönnyíti hétköznapjainkat.

További szép, "fényes" napot kívánok!

További panel lakással kapcsolatos cikk: ITT!

Népszerű bejegyzések