Miért izgalmas és fantasztikus a lakberendezési tervezés, valamint maga a terv?

A lakberendezési tervezés alkotómunka, melyben a földhözragadt gyakorlati érzék is fontos, de szárnyalhat a fantázia megszámlálhatatlan verzió közt lavírozva. A tervezőt leginkább a megrendelők rángatják vissza a földközelbe, s persze a kivitelezhetőségi korlátok.
Teljes lakás lakberendezési tervezésénél szakaszokra bontott a tervezés. Ezek jól behatárolt mérföldkövek, melyek segítenek szűkíteni a betervezendő térszerkezetet, szín-, forma-, anyaghangulatot, a stílust. Az a szép ebben, hogy rengeteg döntést kell meghozni az út tisztázása érdekében, s minden döntéssel hátramaradnak szintén értékes lehetőségek. Sokszor érzi azt az ember, mintha egy kincses raktárból kellene kiemelnie valamit, de nehéz a döntés, hisz többféle csábító választása van. 
Ekkor még-inkább fontos, hogy a megrendelő egyénisége és igénye legyen az irányjelző, hisz a cél kapujának kulcsát Ő őrzi.
A megrendelő áll a középpontban. A lakberendező, mint egy pszichológus figyeli megnyilvánulásait, mely tudást felhasználhatja a terv optimalizálásában, személyre-szabásában. 
Ha megszületik a végső tervdokumentáció, a mestereken a sor, hogy olyan munkát tegyenek le az "asztalra" (aljzatra, falra, mennyezetre,...), mely hosszútávon szerethető és használható.
Fantasztikus érzés, ha életre kél a terv és valósággá válik.

Most vissza a földre...
Tudnia kell minden lakáskialakításra- vagy átalakításra készülőnek, hogy rögös, hosszú, meglepetésekkel teli és bonyodalmas ez az út, hisz sok szakág együttes munkája által realizálódik a kialakítás/átalakítás. Még a terv sem ad 100%-os biztonságot a tökéletes-kivitelezés élményre. De!... Segít megközelíteni azt. Segít a teherátvállalásban, a cél körvonalazásában és körülírásában, s ez tisztább képet fest a kivitelezés kapcsán a megrendelő határozott és felkészült magabiztosságához és a kivitelezéshez is a szakágak képviselőinek.

További kapcsolódó cikkek, tervezési információk: ITT!

Népszerű bejegyzések