Tél végi- és tavaszi lakberendezési ötletek

Ha helyet kell találni a karácsonyra kapott tárgyaknak, vagy már eleve szűkösek tárolóhelyeink...
Nézzük át a meglévő dolgainkat és SZELEKTÁLJUNK! Nem csak az okoz örömöt, ha kapunk valamit, hanem az is, ha megszabadulhatunk feleslegessé vált tárgyainktól. Persze a legjobb, ha másnak az újrahasznosítható. A kiválogatott és összegyűjtött szelektált tárgyakat pihentethetjük még néhány hétig-hónapig (hely- és vérmérsékletfüggő), s ha tényleg nincs rá szükség, akkor váljunk meg tőlük.
Most a felszabadult hely még kevésnek tűnhet, de az igazi eredmény akkor látható, ha funkcionális rendszert alkotunk meglévő tárgyainkból, még-inkább kihasználva a tárolóbútoraink adta lehetőségeket. Ekkor már látványosabb a tároló-terek átrendezésére és hasznosítására tett erőfeszítéseink eredménye. Ha még mindig kevés a tárolóhely, akkor fel kell mérni a még parlagon heverő vagy függő lehetőségeket, melyeket otthonunk kínál, s a megfelelő funkciójú bútort/bútorokat beszerezni, ügyelve az összhangra, harmóniára. Ha ez még mindig kevés, a lakás térszerkezetének átszervezése orvosolhatja a problémákat, élhetőbb-, jól hasznosítható terek születhetnek, a lakás akár tele is építhető feltűnés nélküli, és rejtőzködő, beépített bútorokkal.

Ha kényelmetlennek, problémásnak érezzük otthonunkat...
... és nincs lehetőségünk vagy nem szeretnénk lakást váltani, akkor mérjük fel a problémás területeket, annak megoldási lehetőségeit és cselekedjünk. Lehet, hogy a bútorok átrendezésével ideálisabb elrendezés születik. Lehet, hogy valami túl nagy vagy éppen túl kicsi, de a megfelelő méret alkalmazásával kényelmessé tehető e funkció. Lehet, hogy itt is az előző fejezetben már említett térszervezés vagy lakásátalakítás segíthet csak. Persze ez a legköltségesebb megoldás, de teljes újjászületés és kényelem érhető el.

Ha valami újításra, szín- és hangulatváltásra vágyunk...
Több lehetőség is  kínálkozik. A legegyszerűbb, ha részletekkel, kiegészítőkkel újítjuk meg a meglévő  színhangulatot vagy sílust váltunk. Egy-egy fal újrafestésétől és néhány dekorációs tárgy- vagy textil cseréjétől egészen a teljes hangulatváltásig terjedhet. A legfontosabb, hogy legyen egy kitűzött cél, melyet el szeretnénk érni, s az ehhez vezető utat jól meggondoltan járjuk végig, így kialakíthatjuk a kívánt hangulatot

Amennyiben szükséges...
Döntse el Ön, hogy érdemes-e lakberendezői segítséget kérnie tervei megvalósításához!

Népszerű bejegyzések