Problémamegoldó lakberendezés - Ha látszólag nincs megoldás...

Felmerülhetnek egy otthon kialakításakor olyan problémák, melyek megoldhatatlannak tűnnek. Ilyenek a helyhiányból adódó funkcionális hiányosságok, a túl nagy tér okozta berendezetlenség-érzet, a szabálytalan vagy különleges alaprajzú, bonyolult geometriájú terek kihasználhatóságának kérdésköre, stb. Az előbbiek a feladattal bíró berendezési tárgyak funkcióira vonatkoztak, de az esztétikai kialakítás is sok kérdést és problémát vet fel: Hogy rendezzük harmonikus egységbe a burkolatokat, berendezési tárgyakat? Milyen színvilágot képviseljen otthonunk? Hogyan érhetném el, hogy a lakásomból minden igényt kielégítő, szerethető otthon váljék? 
Saját lakás kapcsán sokszor ugyanazokba a falakba, határokba ütközhet a tulajdonos, mint addig, a probléma továbbra is megoldásra vár. 
Egy külső szemlélő, főleg ha szakavatott, nagy segítséget jelenthet a korlátok leküzdésében, az új alapokra helyezett megoldás kitalálásában. Egy új térszerkezet létrehozatala, vagy akár csak egy új gondolat vagy ötlet végigvitele megoldást hozhat.

Népszerű bejegyzések