Lakberendezési munkálatok- és tárgyak fontossági sorrendje

Keveseknek adatik meg az, hogy egyhuzamban septiben kialakítsák és berendezzék új- vagy megújított otthonukat. Nekik is, de azoknak is, akik ezt időben jobban elhúzzák, szükségszerű felállítani egy rangsort az elvégzendő munkákról és a hozzájuk kapcsolható berendezési tárgyak-, burkolatok-, szaniterek beszerzési idejéről.
Ne felejtkezzünk el az esetleges rendelési időkről, ami (ha nincs raktáron) néhány nap, de akár 6-8 hét is lehet. Ez-ügyben érdemes már a tervezés fázisában információt szerezni. 
A tisztán szükséges mennyiségen felül gondoljunk a vágási hulladék-mennyiségekre, stb, a szükséges anyagrászámítással kalkuláljunk. A kivitelezőtől érdeklődjünk a munkálatok sorrendisége iránt és beszéljük meg vele, hogy mikor mire lesz szüksége, hisz a kivitelező legtöbb esetben csak kivitelez, legfeljebb a munkájához szükséges segédanyagokat szerzi be, minden mást a megrendelőnek kell kiválasztania saját ízlése szerint és megfelelő időben a kivitelező rendelkezésére bocsátani.
Természetesen lakberendezési tervezés esetén a látvány- és kiviteli terveken felül berendezési tárgyakra- burkolatokra-, nyílászárókra,... vonatkozó konszignációk segítik a megrendelőt. A konszignációs listák tartalmazzák a konkrétan betervezett tárgyak megnevezését, lakásban elfoglalt helyét, gyártóját, típusát, méretét, színét, alapanyagát, a tiszta mennyiséget, a rászámított mennyiséget, forgalmazót, forgalmazó elérhetőségét, linket a termékről, árat, összárat, és képet a tárgyról. A különböző színek a fontossági sorrend időrendi csoportjait jelölik, ezáltal áttekinthetőbb a beszerző-feladat időbelisége is. Ezen listák alapján a szükséges tárgyak bevásárlása már célravezetőbb-, gyorsabb-, örömtelibb- és egyszerűbb feladat. 

Részlet egy berendezési tárgy konszignációból

Népszerű bejegyzések