Nem fér el a sok holmi a lakásban?

Kevés a hely?
Egy lakás könnyen szűkössé válhat, kinőhető. Családbővüléskor, az új jövevény érkezésével robbanásszerűen megnövekszik a helyigény, tárolási igény. Emellett egy lassú folyamat is megfigyelhető, ahogy az évek alatt folyamatosan gyűlnek használati- és berendezési tárgyaink, személyes holmijaink.
Ha a jelenlegi helyen kell megoldást találni, akkor praktikus fondorlatokhoz kell folyamodni.
Van valami, ami meg kell, hogy előzzön minden további intézkedést:
ÁTVIZSGÁLÁS, SZELEKTÁLÁS
A lakáson végighaladva át kell válogatni mindent, megvizsgálva használati-, valamint érzelmi értéküket. A lényeg, hogy elindul egy folyamat, amely letisztultabb-, szellősebb-, kezelhetőbb tárgyhalmazt eredményez.
Ezután jöhet a:
FUNKCIONÁLIS ÁTTERVEZÉS
Szinte mindig lehet a környezetünkből még több helyet nyerni, a berendezési tárgyakat még jobban elrendezni, a rendszerbe szerveződő bútorokat még praktikusabban összeválogatni vagy elkészíttetni, az enteriőrt még esztétikusabban kialakítani. Tárgyaink a mi kényelmünkért vannak, a mi életvitelünket hivatottak kiszolgálni, meg kell találni a hely adottságaihoz, s főleg az igényeinkhez leginkább megfelelő megoldásokat, így hozhatjuk az adott térből a legtöbbet.
Néhány lehetőség:
  • Nagyobb beavatkozás a lakás térszervezése, falmozgatással használhatóbbá tenni a beosztás 
Emellett is vannak lehetőségek:
  • Az alaprajzon felül, a függőlegesben is gondolkodjunk, amikor nem csak az alapterület kihasználására koncentrálunk, hanem a falak, a légtér rendelkezésre álló részeit is számításba vesszük tervezéskor. Erősen rugaszkodjunk el attól a gondolattól, hogy csupán a padlón, falakhoz tolva, különállóan lehetnek bútorok. GONDOLKODJUNK 3D-BEN!!!
  • A bútorok méretezésében, belső kialakításában, beosztásában, valamint a profi vasalatok nyújtotta előnyökben is lássuk meg az új dimenziót. Hatalmas a különbség pl. egy félig kihúzható fiók és egy 100 %-ig kihúzható fiók között; egy kihasználatlan konyhasarok vagy egy speciális vasalattal kihasználttá tett sarokszekrény között, stb.,  s a belső beosztás csak egy szelet a változtatási lehetőségek hatalmas tortájából.
Konklúzió:
Ne adjuk fel, ne nyugodjunk bele az elpakolhatatlannak vélt holmik uralmába!

http://szentlak.blogspot.hu/p/kapcsolat_2123.html

További hasonló cikkek:

Hogyan alakítsam át lakásomat, otthonomat? - Vázlatos alaprajzi elrendezések és látványrajzok - Egyszerű és gyors megoldás

Van remény! - Lakberendezés

Rejtett tárolás - Álcázott bútorok - Láthatatlan szekrény

Kis-lakás berendezése - Trükkös garzon lakberendezés

Ha túl kicsi a lakás - Tippek, ötletek, trükkök - Kis-lakás vagy túl szűk lakás lakberendezés

Segítség! Nem férünk el! - A gipszkarton bútor és kombinált válaszfal megoldást jelenthet - Gipszkarton bútor tervezés



Népszerű bejegyzések