3D tervezés vagy kézi lakberendező tervek

Ex-rajzszakos lévén megszoktam, hogy bízzak a kezemben, mert a gondolataim gyorsan, hatékonyan mennek át általa a tervekre. A fantáziát nem keretezik korlátok, melyek beleszólnak a tervezésbe (azon kívül, hogy természetesen rendkívül fontos, hogy a megrendelői igényt szem előtt kell tartani, hisz a megrendelőnek készül a terv). Persze fotorealisztikus látvány nem várható el egy rajzos megjelenítéstől. Ezért is gondoltam, hogy lépek egyet, s kipróbálok egy komolyabb 3D lakberendező-, látványtervező programot, bár vannak kétségeim, hogy maradéktalanul át tudom-e vinni az elképzeléseket, hisz azért a számítógépes programok kötöttségekkel is rendelkeznek, főleg az egyedi megoldások igénye esetén.
A tervezés fejben dől el, a kérdés itt az, hogy melyik az a 3D lakberendező program, ami leginkább kiszolgálja a tervezőt, ami látványosan mutatja be a várható látványt, amivel elég gyorsan és jó minőségben lehet dolgozni, stb.
Egy gyorsnak és hatékonynak ígérkező program oktatónapjára mentem el, ahol 3 órás gyorstalpalót követően 2 óra állt rendelkezésre, hogy kipróbáljuk, elkészítsük saját kreálmányunkat. 
Az idő rövidségére tekintettel (szóval 2 óra), s egy hirtelen ötlettől vezérelve egy kislakás L alakú amerikai-konyhás nappaliját hoztam létre. A program tényleg hatékony, és látványos eredményt ad. Néhány fehér foltra (amire a program nem adott választ) még megoldást kell találnom, némi kompromisszummal, vagy kézi/számítógépes kombóval.
Megmutatom a képeket, bár még sokat szerettem volna dolgozni rajta (mennyezettel kezdeni valamit, fényeket helyretenni/beigazítani/bővíteni, konyhát kidolgozni, teraszajtón túli látványt érzékeltetni, kiegészítőket/dekorációkat tenni,...) Na mindegy, ezek nem befejezett, hanem abbahagyott látványok. A végén annyira kellett sietni, hogy csak 2 képet tudtam elmenteni (a fákat ábrázoló falszakasz sem látszik :(, de ha ezt a programot választom, akkor meg tudom nyitni a terveket, és befejezem őket :D)





Népszerű bejegyzések