Hangulatos kert - Kerti út lépőkövekkel

KERT BERENDEZÉS - Lépőkövekkel kialakított kanyargó kerti út

Így született a természetes kerti út:


E kerti út kialakítását egy öreg tuja nagymértékben befolyásolta. Hogyan?
Új ház, a ház körül az építési időszak lezárultával durva tereprendezés, az öreg tuján kívül semmi növényzet. Költözés után, egyértelművé vált, hogy az idős tuja folyamatosan hullajtja barna, száradt terméseit, leveleit, ettől a környéke barna takaróval borított. Nem érdemes alá füvet tenni, ezért alkalmazkodtunk hozzá, "gombhoz választottuk a kabátot", tehát a környezethez igazodva választottuk a talajtakarót erre a kertrészre. Erdei hangulat kialakítása mellett döntöttünk, méghozzá minél természetesebb-, minél hangulatosabb és megnyugtatóbb megjelenésben.
Alap gondolat: asszimetria, természetes elemek- és segédanyagok, stílusos növényzet. A területre mulcs kerül, a lépőkövek pedig keszthelyi mészkő lapok. Persze rizikós földbe ágyazni a lépőköveket, de eddig bevált, még a nagy viharok esetén sem ázik szét, nem mozdulnak ki a kövek. Ennek érdekében erőt nem kímélve, időt nem spórolva kell gondos munkát végezni, jó alaposan körültapasztani-döngölni. A nagyobb méretű, nehezebb kövek ideálisak erre a célra.

Zuhogó-ömlő esőben is sokszor tesztelve  :)





Azóta a kövek közé törpe, szártalan habszegfű került, mely fokozza a természetes megjelenést, valamint szinte védőhálószerűen rögzíti a köveket. A növényzet bővül, dúsul, a hangulat erősödik.
Amire szükség van: türelem, türelem, türelem és némi gondozás.

Hamarosan felteszek képeket a többéves, beállt kertről.

Népszerű bejegyzések