Hangulatos kert - Élet a kertben - Közelről

Otthonos kert - Így élnek kertlakóink
Csodálatos szépségek tanúi lehetünk, ha körülnézünk a kertünkben, fürkésszük az ott élő flórát és faunát. Emellett, ha benézünk a növények közé, a levelek alá, s ráfókuszálunk a részletekre is, elénk tárul a makro-világ. Én ezt tettem a mi kertünkben.

Kanyargó kerti út - Lépőkövek, melyeket most már 3 év múltán, egyre terjedő törpe habszegfű szegélyez. A kerti út létrejöttéről ITT! olvashat.

 
Kertrészletek, melyek hangulatos exteriőrként megnyugtató közeget teremtenek. Együttélnek itt az örökzöldek, talajtakaró növények, fűfélék, páfrányok, juharfajták, szukkulensek, habszegfűk, ... Az életet képviselő növényzet mellett megjelennek a kövek, különböző formában, melyek az állandóságot sugallják. Fellelhető még néhány korhadó faág, ezek a fantasztikus illatot árasztó szórt mulccsak együtt enyésznek, a mikroorganizmusok legnagyobb örömére.





Az építési területből lett kert létrejötte igazi sikertörténet, de bevallom, azért volt néhány befuccsolt próbálkozásom is. Az egyik ilyen, amikor az öreg tuja alá telepítettem mohakertet, nos ezt egy éppen fészekaljat rakó rigó naponta notóriusan feldúlta. Hetekig küzdöttünk nap mint nap, amit napközben visszarendeztem, ő hajnalban szétbombázta friss férgek után kutatva ... Ő győzött, "a természet utat tör önmagának", ezzel az örökbecsű mondattal vígasztaltam magam.
A többi telepítés kapcsán szép fejlődés tanúi lehettünk, burjánozni kezdtek a növények, a földben megjelentek a giliszták, ami öröm, hisz azt jelentette, hogy gazdag életközösség jött létre a talajban is.

Festett kőalkotások
A növényi környezetben megbújik néhány kis alkotás is, amely a forma adta ihlet hatására alakult azzá, ami lett.


Kertlakó-lesen makrolencsével
Most csak egy bátor modellt mutatok be (a többiekkel egy másik bejegyzésben ismerkedhetünk majd meg). E szitakötő -kihasználva a bambuszkaró kínálta magasles lehetőségét- rendkívül együttműködő volt és megengedte nekem, hogy közelről figyelhessem néhány percig.



Kertlakóink szemmel tartanak (aki tud), és érzékenyen reagálnak mindenre, amit teszünk vagy épp nem teszünk. Óvjuk hát kertünket és a természetet, vigyázzunk rájuk!


Kapcsolódó bejegyzések:

Népszerű bejegyzések