ILYEN VOLT - ILYEN LETT - Polgári vs "Loft"



Egy VIII. kerületi lakás átalakulását követhetjük nyomon a helyszínképek előtte-utána verzióival. Íme:
Új jegyként megjelenik a bontott tégla, amely az egész lakást egységben tartja, természetes hatásával és építészeti elem jellegével új stílust teremt az enteriőrben.
Átalakításkor a teljes csupaszítást a nyílászárók megúszták, de gyönyörűen helyreállították őket a mesterek. Vétek lett volna száműzni ezeket a remek jelenségeket a lakásból. Ezeken kívül minden kicserélődött, még a falakban is. Az újonnan felkerült gipszkarton dobozok, valamint a bontott tégla és az új padlóburkolat megalapozzák az új kitűzött stílust, a berendezés pedig felöltözteti a teret.


A teherbíró-, sok könyvet befogadó polcrendszer feketére festett fém és fa kombó, mely a nappali egyik fókuszponjává vált.


A két ablak közti téglakonstrukció (némi fénydekorációval felturbózva) felrúgja a falszakasz addig megszokott egyhangúságát, s visszaköszön a könyvespolc mögötti burkolatnak. A tér centrumában a 3 db fémes hatású függeszték a nagy belmagasság optikai tompításában, s a tér kitöltésében is szerepet vállal. A megfelelő- és elegendő fénymennyiséget a mennyezeti- és fali lámpatestek/reflektorok mellett gipszkarton dobozba épített ledcsíkok biztosítják, melyek különböző alternatívákat teremtenek a mindennapi tevékenységekhez és a hangulatokhoz egyaránt.


Az előtér-közlekedő-étkező tere is magára vette tégla-kabátját, amelynek jellegzetes gombjaivá válnak a fehér és fekete kiegészítők. A falon/fal előtt megjelenő kerékpár nemcsak funkcionális megoldás (tároló hiányában), de erősíti is a stílushatást.


Itt is körbefut egy magas és keskeny  gipszkarktondoboz a beépített led csíkkal. Ez általános enyhe világítást ad, s a bontott tégla színvilágát is árnyalatgazdagabbá teszi. A két szimmetrikusan megjelenő fekete ajtó hihetetlenül szép a tégla mellett, s talán itt teljesedik ki leginkább a loft-érzet, mely keménysége és szigorúsága ellenére magávalragadó.


A konyhában a funkcióé a főszerep, de azért itt is megadjuk a módját (téglával, festett fekete üveg hátfallal, süllyesztett alu fogantyús hófehér frontlapokkal, ...) . Kell ennél több?


Egy intim térbe értünk. Csak éppen bepillantunk... szürke-törtfehér burkolatot kapott, s persze előtte a térszervezésből ő sem maradhatott ki.


A hálószoba rengeteg tárolási gondot a vállára vett. A lent átlinkelhető a lakásról szóló másik bejegyzésben több kép is tanusítja, hogy mekkora vállalás ez részéről, mégis sikerült letisztultnak és otthonosnak maradnia, köszönhetően a rejtőzködő (beépített) tárolási megoldásoknak.


 
A lakásról bővebben informálódhat: ITT! 
Megrendelői vélemény: ITT!
Megnéznéd a 3D-s terveimet is? ITT!

Népszerű bejegyzések