Milyen hangulatot szeretnél a lakásodban? Így készíts hangulati lapot és tervet:


Figyelembe kell venni a szín- és hangulati preferenciát a jól tolerálható hangulat megtervezéséhez. Érdemes letisztult alapegységekben gondolkodni, s könnyen cserélhető kiegészítőkkel megoldani a hangulatért felelős elemeket.

Hogyan kezdjünk hozzá? Vegyünk elő egy Word doksit, keressünk és húzzunk be a netről olyan képeket, melyek demonstrálhatják az általunk hőn áhított hangulati elemeket, színárnyalatokat mutatnak, illetve formailag beilleszthetőnek gondolunk (most nem feltétlenül a majdan konkrétan bekerülő tárgyakra van szükségünk). Legyenek burkolatok, bútorok, színek, textilkiegészítők, lámpák, … és mindaddig finomítsunk rajta, míg azt nem érezzük, hogy megérkeztünk, ezt szeretnénk létrehozni.

A következő hangulattervezési feladat a konkrét termékek megtalálása lesz a vezérfonalunk mentén. A hangulati lap és terv természetesen szoros összefüggésben és kapcsolódásban áll a funkcionális tervekkel, hisz hangulatkialakításkor tulajdonképpen gondolatban a használati tárgyakat ruházzuk fel hangulati tulajdonságokkal, s eme funkcionális és hangulati elvárás alapján választjuk ki a konkrétan bekerülő bútorokat. A választásba az anyagi lehetőségek is beleszólnak, de ne feledjük, hasonló hangulatot több árfekvésből választva is létre tudunk hozni, érdemes a kutatásra időt- és energiát szánni.

Hangulatos tervezést kívánok!





Népszerű bejegyzések