Papírból lámpabúra - Egyszerűen elkészíthető 3 féle lámpa, szinte ingyen


Papírból varrt lámpatest (hirtelen jött ötlet nyomán), faágról függesztve
Szabálytalan, természetes




Ha a költözésnél leterített hullámpapír tekercsből marad egy kevés, akár lámpa-búrát is készíthetünk belőle. Szigorúan ragasztóanyag nélkül, kizárólag varrással. Kör alakot és csíkokat kell kivágnunk, majd összevarrnunk. Az egyes rétegek egyre hosszabb papírcsíkot igényelnek, addig folytassuk a papírgyűrűk sorát, amíg el nem érjük a lámpatest kívánt magasságát. A felső részen egy kis nyílást kell vágni, ahol a vezeték átfér.







Patenttal zárható papír lámpatest



Ennek a lámpabúrának az ötletét a babaruhák adták, mikor meg kellett oldanom, hogy egy meglévő függesztékre szétszerelés nélkül lehessen felhelyezni a lámpatestet.
Megszületett ez a könnyen kezelhető, olcsó, egyszerűen elkészíthető verzió, melyhez csak kartonpapírra és patentra van szükségünk (az alap függesztéken kívül). A legjobb benne, hogy színét, méretét, felületét, mintáját magunk választhatjuk ki, s csak a fellelt kartonpapír választék szab határt elképzeléseinknek, bár egyedi papírnyomatok is születhetnek. Több darab együttesen, csoportban vagy sorba fűzve, igen dekoratív hatású. Foglalattal ellátott egyszerű függesztékre szerelhetjük, LED fényforrást alkalmazzunk hozzá, ez melegszik a legkevésbé! Többféle formát ölthet, lehet kúp alakú is, jelen esetben körcikkelyszerű hajtásokat alkalmaztam.




 Színes, geometriai formákkal áttört lámpatest A/4-es kartonból

Hozzávalók: Sniccer, vonalzó, türelem.
Nem kell előrajzolni, a háromszögek hálója az elgondolás és az aktuális kreatív pillanatok függvényében alakul ki. Izgi munka, de azért jól esik, amikor végre elkészül.  A lapokat tűzőgéppel lehet összeilleszteni a vezeték körül.




További DIY - Újrahasznosítás ötletekért kattintson  IDE!
Facebook oldalam: ITT!
Youtube csatornám: ITT!

Népszerű bejegyzések