Lakberendezési tanácsadás - Lakberendező tanácsok szóban, illetve írott - rajzolt formában

A lakberendezők kedvence, ha töviről hegyire kitalálhatnak és megalkothatnak egy teljes enteriőrt. Azonban a lakberendezői szolgáltatás igen széles sávot fog át, részfeladatok megoldását is kínálja.

Szóbeli tanácsadás vagy írott/rajzolt segítség
Milyen esetben célszerű a lakberendezői szóbeli tanácsadást vagy átgondoltabb, megjelenített formájú segítséget kérni?

Ha tanácsra van szüksége a megrendelőnek lakásvásárlás előtt, vagy saját lakberendezése kapcsán, segítséget kérhet a szín- és hangulat-, valamint a stílus kiválasztásában. Akkor is, ha saját ötleteit szakmai kontroll alatt tesztelné, ha rajzolt megjelenítés nélkül szeretne elméleti tanácsot vagy éppenhogy megjelenítésre vágyik.

Abban az esetben, ha jól átgondolt válaszokat szeretne a megrendelő, amikor-is az összefüggések figyelembevételével alakul a lakberendezői elképzelés, jobban jár, ha szóbeli tanácsadás helyett írásos-rajzos formában kapja a vázlatos-, hangulati-, esetleg a teljes tervezést átfedő lakberendezői ötletet. A vágyott színhangulat vagy stílus kiválasztható a lakberendező segítségével (hangulati-, stílus-, szín ötlettár megtekintésével és átbeszélésével), de az adott enteriőrben való alkalmazás már tervezésnek számít, mely akárcsak hangulati lap alakjában vagy vázlatos színes skiccek formájában a megrendelő elé tárható rajzolt formában. A megrendelő vagy megelégszik ennyivel és maga alakítja ezután otthonát stílust tervez (esetleg időnként ismét tanácsot kérve), vagy inkább további lakberendezői szolgáltaltatást vesz igénybe. Ilyen például:

-Térszervezés - vázlattervek készítése, mely a funkcionális tervezési szakasz.

- Hangulat tervezés, stílus- és színvilág elképzelés megjelenítése hangulati lap formájában, esetleg vázlattervi skiccek megléte esetén színes megjelenítés formájában.

-Ajánlati tervek készítése, mely a megrendelő részére mutatja be pontos méretekkel, színezetten a kialakítandó enteriőr látványát alaprajzi berendezési terv, falnézetek, axonometrikus téri megjelenítés és/vagy perspektívikus téri ábrázolás segítségével.  Új berendezési tárgyak betervezése esetén konszignáció foglalja össze a típusra-, méretre-, színre-,árra, forgalmazóra, stb. vonatkozó információkat.

-Kiviteli tervek készítése, mely az egyes szakágak részére készíti a pontos, méretezett terveket (villanyszerelőnek világítási terv, burkolónak burkolati terv, kőművesnek, gipszkartonosnak, panelrendszerű fal vágónak az építési-bontási terv, festőnek a festési-tapétázási konszignáció, asztalosnak a létrehozandó bútor méreteit, stb.)

Hasonló cikkeket talál: ITT!

Népszerű bejegyzések